Hejsan hoppsan lillebror! Idag blir min och Amandas kompis David 19! GRATTIS!
Vi ska gå och köpa en muffin åt honom, fira lite och sjunga för honom. Som traditionen sig bör ;)
Johanna min vän har drakbåtsrejs idag! Hoppas att hennes klass paddlar på som tusan och vinner hela skiten. Jag hejjar från skolan här.

De senaste dagarna har gått åt till att plugga, göra klart allt. Så jag har vart totalt anitsocial. Men på torsdagen så blev vi i beteendegruppen bjudna på lunch av Malin och Josefin. Våra underbara lärare. Vi åt på kolgrillen och snackade en massa minnen, pitchade nya ideér och hann med att snacka en massa skit också. Vi satt länge och njöt. Jag sa inte så mycket. Satt mest och försökte pränta in hela situationen i minnesbanken. Det är sånt jag vill minnas från skoltiden här. Sedan hade vi Livskunskap med Josefin och då Lovebombade vi varandra, och NEJ det är inte en slags böghög eller gruppkram. Vi tog alla ett papper i valfri färg och skrev vårt namn längst ned. Sedan skickade vi det till den personen som satt till vänster och den skrev något fint om en själv på det. Sedan skickades allas papper ett varv och när man fick tillbaka sitt eget fick man läsa det. Jag har mitt sparat i min kalender... Vill inte slänga bort det.
Jag bölade så sjukt mycket under den här dagen. Vi hade våra högtidstal innan också. Och då satt jag och höll inne tårarna, det var svårt, men jag klarade av det. Men efter livskunskapen gick det inte. Då smög sig en tår utför kinden när man hörde Josefin säga hejdå till alla och krama dem. Då stack jag därifrån snabbt som blixten och samlade ihop mig...

Idag är det fredag! Glorious friday! Jag ska till Mequa (KTH's studentbar) på bartömning med Thess, Klara och kanske Lolson. Det kommer bli superkul! :D Måste komma på något fint att ha på mig bara. Men det är som vanligt. Jag panikar fram något i sista minuten. :)
Jag ska på lördag gå med Johanna och shoppa lite studentskor och fika! Längtar efter shoeshopping så att det gör lite ont i fingrarna!

OH! Btw, jag är flickan med guldväskan idag! Hittade sjuttio kronor i innerfacket på min väska när jag satt på tåget. Funderar på att kolla en gång till när jag sitter på tåget hem idag! :P

PUSS.
Bra dag.
Underbar dag.
Stressen flög av axlarna och helt plötsligt var det inte lika tungt att gå. Benen svävade liksom fram, som på moln. Skuttande genom korridorerna och framåt vägarna. Världen var som fylld med guldstofft och rosa moln. Leendet ville inte försvinna från mitt ansikte som hela tiden sken. Det ryckte i mungiporna hela tiden och näsan rynkades som den alltid gör när jag är glad. Man ser alla mina känslor i näsan. Jag är superbra på att dölja vad jag känner. Men de som känner mig ser spänningen i näsan när jag är stressad, rynkorna när jag är glad och uppspärrningen när jag är arg. Nu är rynkorna där. Hela tiden. Världen som egentligen har vart ganska grå idag, känns skinande och ljus. Jag känner mig vacker och lugn, men exalterad och uforisk på samma gång. Det är nu det händer. Stressen är borta. Jag vet exakt vad jag har kvar att göra och om två dagar sätts betygen. Om åtta dagar tar jag studenten. Nu väntar jag bara på sommaren.
Det har vart en bra dag.
En underbar dag.

Längtar tills imorgon...


Haydi how!
Hur är det med er där ute? Känner ni också av stressen inför sommaren? För mig och resten av treorna på Rönninge gymnasium är the pressure ON. Sista rusningen, galna spurtningen, super sprinten har börjat. Dagarna går att räkna på händerna till studenten och på ena handen finns dagarna tills betygen sätts. Galet. Snart är tre år av grymt hårt slit slut. Finito. Känns skumt, men jäkligt skönt! Men innan dess har jag en miljon saker att ta hand om... Men det ordnar sig. Börjar bli försiktigt optimistisk inför stundande studenten.

Anyway, nog om det. Helgen mina vänner spenderades först med Johanna, som jag bjöd på middag och fixade till innan vi drog ut på krogen. O'learys började vi med och efter ett tag blev vi dubbelt så många. Simon och Milla kom för att lätta upp vår stämning lite! Vi snackade en massa skit, blev fotade och spanade in Simons nya piercing. Men det var otroligt folktomt på O'learys så vi bestämde oss för att dra vidare till 550. Väl där så var man tvungen att betala för entré, garderob och uthämtning från garderob. Totalt ovärt. Men haket var fräscht, trots att median åldern var olagligt låg och mestadels bratts... Musiken var bra och jag och Johanna skakade ass tills dem nästan lossnade. Då kom David och Sandra dit och ville dansa mera. Så mina stackars fötter som var fångar i mina högklackade skor protesterade ljudligt sedan när vi gick hemåt mot bussarna... Men det var helt okey, för jag hade faktiskt superkul under hela kvällen! När vi kom hem somnade jag och Johanna direkt i min säng och vaknade tidigt nästa morgon för att hon skulle iväg.

Lördagen spenderades på TomTits, med Greklandgruppen. Hihi, älskar det namnet ^^. Vi lekte rövare bland barnen och testade allting! Vi kutade upp och ner för alla våningar, såg på såpbubbleshowen, kröp i gångar utomhus och bara allmänt levde livet. Bäst var när Niko och Sebbe cyklade på mini cyklarna! Haha, jag har inte skrattat så mycket och hårt på länge! 

Söndagen, fika hos mormor, städning av huset, plugg plugg plugg. Yadiyadiyaaa...

Imorgon är det skoshopping som gäller :D Awsome. 
Idag har jag och syrran vart och letat skor över hela Södertälje. Vi började på stan och slutade i Geneta vid skopunkten. Tillslut hittade hon ett par superfina bruna klackskor, och jag fick ett erbjudande från mormor om att hon köper ett par studentskor åt mig :D Så det är awsome ;) Imorgon är det utgång med Johanna som gäller, väldigt exalterad över det. Ska bjuda kvinnan på middag först bara sen ska vi ut och skaka våra lurviga! På lördag är det TomTit som gäller med Greklandgänget. Ska också blir superkul, jag ska leka runt som tusan!!

Så det var händelserna. Nu till känslorna. Helt ärligt så är jag ganska blank just nu. Förutom att jag längtar efter allt et här som ska hända så är jag bara.. Blank. Skulle verkligen vilja ruskas om lite. Skaka grundvallen lite. Just nu känns allt väldigt förutsägbart. Jag vet exakt vad jag ska göra. När var och hur är inget problem. Lite deppig är jag faktiskt. Men det är okey. För snart kommer jag bli manodepp, studenten stundar. Jisses, det kommer bli en dag av många tårar. Glädjetårar och sorgetårar. Jag vädjar igen till alla mina vänner. Jag är SÄMST på att hålla kontakten med folk. Jag bryr mig om er alla så extremt mycket men jag lovar att ni kommer känna det som om jag bara slutade höra av mig och ger er kalla handen. Men det gör jag inte. Om ni bara ringer lite då och då, eller skickar ett mess, så lovar jag att vara kreativ och hitta på saker med er. Allt som krävs är att ni tar första steget.

Jag trodde att jag hade jättemycket att skriva om. Det kändes så när jag slog på datorn, som om orden bara väntade på att få flyga ut. Som läsken i en skakas flaska. Men det hände inte. Jag tror att det kan vara mitt täcke som är felet. Jag ligger i sängen och skriver. Och just nu är mitt täcke rosa. Med prickar. Och hjärtan. Låter det som jag? Nej. Usch. Nej. Varför valde jag de här bäddsakerna? Hade jag temporär sinnesförvirring? Antagligen.

Nej, imorgon ska jag bli drunkface och skämma ut mig lite. Skaka grunvallen.

Hade det señoras och señoritas.
Sådär. Nu har man fått arslet ur vagnen och pluggat lite naturkunskap. Det är ganska lätt så det gick fort att få in allt i huvudet. Cro-magnommänniskor, Habilis, Erectus, Heidelbergensis, Sapiens och tillsist, vi Homo Sapiens Sapiens. Svårare än så är det inte. Nu kan jag gå vidare med lite jobbigare grejor. Som engC talet.. BLÄ. Och läsa Lasermannen och logga på det. BLÄ.

Mer BLÄ var ju att Norge vann. Jag har ärvt från mamma till att känna lite motvilja till sånt som den stora massan gillar. Så när Norge nu är storfavorit och många av mina vänner diggar bidraget så känner jag stor tveksamhet till hela konceptet. Seriöst karln stog bara och skrek på dålig gramatisk engelska, och han såg verkligen rysk ut. Nej tack. Men självklart går han och vinner på rekord siffror. Vart är världen påväg? Styrs vi verkligen så mycket av media att bara för att det står i tidningarna att ett visst bidrag borde vinna, så röstar vi på det? Hoppas att det inte är masshysteri som styr våra handlingar. Det vore läskigt. 

Igår hade jag tråkigt. Så jag lyssnade igenom hela "blandat" kategorin på vår externa hårddisk. Det tog 3 timmar. 3 timmar av att lyssna igenom musik som varierade från Elvis till Devo och skrivande lista på vilka låtar som ska in på min mp3. Jisses. Snacka om att jag har mycket extraenergi att göra av med. Jag tror det är det som gör det så svårt för mig att koncentrera mig och plugga. Jag är för understimulerad och rastlös att jag inte klarar av att koncentrera mig på stillasittande saker. Tur att jag och Johanna ska på Friskis och svettas imorgon. Annars hade jag dött.

Nej nu måste jag sätta igång med lite mer plugg. FOKUS LISA, FOKUS! 

Hejsan allihopa.
Sitter och lyssnar på lite oldschool musik med vår nya externa-minne... High tech va? Pappa bad sin jobbar kompis fylla den med all musik han hade, så det gjorde polaren. Så nu har jag ASMYCKET musik! Ifrån alla changers någonsin också. Lyssnade precis på Van Morrison med Brown eyed girl. Mysig som tusan.

Jag har idag hunnit med en stor runda på stan med syrran. Hon letade efter en balklänning och hittade en superfin sommrig klänning på VILA. Som jag tänker sno. Kanske redan på slutskivan. Beror på om jag får låna den då. Hon har ju inte hunnit använda den själv än då... Så troligtvis inte. Men aja... På tal om slutskivan. Mamma och pappa har nu frågat hur länge som helst om vad jag önskar mig i studentpresent. Men jag har inte kommit på något fiffigt... Men nu jäklar i min lilla låda har jag kommit på det!
Jag önskar mig en cykel :D
 En skinande ny och fin damcykel med djup ram och cykelkorg. Den ska ha plingklocka och bakbroms. Helst ska den vara knallröd. Eller Gul. Sen önskade jag mig också en Ipod Nano. I lila. Den ska med till Grekland. Som jag längtar något infernaliskt efter. Förlåt till alla mina vänner, jag vet att jag tjatar om det. Men jag kan inte vänta!!

Resten av dagen kommer nog bestå utav lite pluggande, måste hitta något tal till på måndag i EngC, men också lära mig om evolutionen och lasermannen. De kommer inte på samma prov dock :P

Vad jag väntar på just nu:
* Mamma och pappas hemkomst
* Melodifestivalen med pangmiddag som jag ska laga till syrran och mig
* Knast på tisdag med alla mina favorit tjejer
* Avslutningsmiddag med beteenderådet på onsdag
* Riktiga sommarvädret
* Friskheten. Jag vill bli frisk.
* Studenten, gudars skymning vad nära den är nu
* Skivan och mottagningen
* Grekland!

Är det möjligt att vara så rastlös att man blir handlingsförlamad?
Hej hopp.
Nu sitter jag här i min älskade skola, nej ingen sarkasm, och pluggar lite. Jag har precis blivit klar med naturkunskapen och engelska C. Jag är inne i ett flow igen. Det känns som om allt är möjligt. BRING IT ON! Härligt med omväxling i vardagen, i förrgår var jag helt nere för att min hjärna var lika kapabel som stekt gröt. Men det var nog promenaden med Thess genom Södertälje som gjorde det. Jag behövde lufta ut hjärnan lite. Få in nya intryck.

Malin är dagens hjälte, hon tog bort två moment på vår kriminologi kurs idag. Älskar den kvinnan. Så nu ska vi bara göra en begreppsordbok, en analys och loggbok. Awsome. Sen är det bara ett högtidstal, ett naturkunskapsprov, engelska C uppgifter och lite restuppgifter i livskunskapen kvar! Sen mina vänner är det STUDENTEN! Så galet nära. Bara tre veckor kvar. Sen är det bara fem dagar kvar, och då åker jag till GREKLAND! I tre jävla underbara veckor... Livet leker.

Jag har äntligen fått dricka mitt kaffe i cafeterian idag också. Men jag blev så snurrig av allt skrattande med Cao, Felli, Alex och Amanda (senare också Sara) att jag var tvungen att köpa en kaka att äta också. Fick lite svimmningsnoja. Sara hade på sig en väldigt fin tröja. Det var två bilder på Pam Andersson. Naken. Mysigt va? OH, och visste ni att man kan plugga Harry Potter kunskap på universitet här i stockholm?? Det fick jag reda på idag. Jäkla skit att man redan sökt xD Det hade ju vart awsome att bara latja runt med det. "- Jaha och vad är du utbildad till?" "-  Jag är Harry Potter vetare". "- Jag har en master i Harry Potter kunskap"... Hehe.
 
Nej nu ska jag koncentrera mig lite på Lasermannen, eller The Laserman som Malin kallar honom. Hehe. Låter som en superhjälpte. Vilket är en himla absurd tanke eftersom han är den mest hatade mördaren i Sveriges hitsoria. Typ.

Puuuuuss, hej.

Snart är helgen slut mina vänner.
Det betyder att skolan börjar igen, jag kommer tillbaka från min sjukdom och ska nockas med alla kraven och sakerna som är kvar att göra. Ser fram emot det. Konstigt? Tro mig, efter att ha legat i soffan hemma helt själv i två veckor så börjar skolan se ut som wonderland! Tänk att få sitta i skolbänken och anteckna, fnissa åt Simon och busa med Amanda och resten av tjejerna. Kanske gå och slå lite på David och dricka en massa kaffe i cafeterian.
Jag längtar.
Men innan dess måste jag skriva den här klassikeranalysen. Den överväldigande svåra klassikeranalysen. Helt ärligt, vem trodde att jag skulle få skrivkramp på studiehållet? Inte jag iaf. Det är konstigt. Jag har aldrig haft det förut. Men orden vill liksom inte forma sig och tankarna bara vandrar. Koncentrationsförmåga = Noll. Konstigt.

Vi, jag och Johanna, var på Jamals match igår. Vi satt på vår picknick filt och käkade hemmagjorda baugetter. Jag hade gjort en med mozzarella, tomat och sallad. Johanna hade feta, skinka och sallad. Behöver jag säga att det var asgott? Vi hade även köpt med oss juice att dricka och M 'n' M's att smaska på. Matchen var inte så lång, två timmar kanske. Men den var förvirrande. Jag har fortfarande inte riktigt fattat reglerna än och det är en massa flaggor, vinkningar och skrik som betyder en massa saker. Tochdown, eller fieldgoal som det också heter ger 6 poäng och yards ger 2. Eller nåt... Aja, helt klart en förvirrande sport. Men det är män i trikåbyxor som springer omkring i stora axelskydd och gör böghögar. Det räcker för att jag ska titta ;)

Idag ska jag till Thess efter hon slutat jobbet och käka lite. Vi ska hyra en film och mysa lite också. Får se hur mycket jag orkar. Kan ju inte vara upe hur länge som helst. Skola imorgon! Längtar....
Det här har verkligen vart ett par förvånande dagar.

Jag fick just precis några sms av mitt förflutna. Ni förstår, i ettan på gymnasiet (lite in på tvån också) var jag jättebra kompis med en tjej, Elin F, som hände med ett par bröder som heter Winberg. Den ena killen, Nille, brukade sms:a mig och ringa mig lite randome efter att vi vart och hälsat på dem. Men nu har det (Thank god) vart tyst ett bra tag. Ett år skulle jag gissa på. Men nu kom det. Sms:et. Han ville att jag skulle komma til honom. Jag svarar att jag sitter hemma sjuk och det svar jag får är: "Skit samma jag bryr mig inte bara kom".
He sure knows how to make a girl feel special... Hehe, nej tack Nille.

Jag har en bestämd uppfattning av att man ska låta sitt förflutna vara i just det, det förflutna. Jag har inget intresse av att återuppleva mina försök att vara en "mogen tonåring". Jisses, det var typ min osäkraste tid någonsin. Hade världens största bekräftelsebehov. Så jag tyckte i mitt stilla sinne att jag var supercool som hånglade med en kille på 23, jag 17. USCH. NEJ TACK!

En annan förvånande händelse var att Orren helt plötsligt började prata med mig på msn. Det har vi gjort kanske tre gånger innan och aldrig sedan han flyttade till fjällen. Men nu gjorde vi det och han verkade ha växt upp. Var riktigt trevlig. Jag har alltid sett honom som Amandas kompis. Men nu kanske jag kan inse att han inte hatar mig :) Vore ju trevligt.

Igår fick jag reda på att jag skulle bli ensam nu i helgen. Så jag har vart ensam hemma i princip två veckor i sträck nu. JAG KLÄTTRAR PÅ VÄGGARNA FOLK!!!! Ni hör inte av er tillräckligt. Förutom ni Johanna och Thess. Ni är duktiga. Men mamma är i Prag, pappa på golfresa, Syrran på filmkväll i Strängnäs. Så... Jag är ensam. Tydligen är jag också hormonig också... För pappa sa att "nu åker jag" och då helt plötsligt sprutade det SailerMoon-lika tårar ur mina ögon och snoret rinner värre än någonsin. Pappa blir väldigt generad och kramar om mig. Min bamsefar... Helt sonika slänger han in mig i bilen och kör ner mig till Brunnsäng centrum och in på Elbe. Jag får en 50lapp intryckt i näven och en klapp på ryggen. Så jag stolpar rödnäst och rödögd in och köper mig en Ben&Jerrys. Half Baked. Hem igen.

Men imorgon ska jag och Johanna se på Jamalsmatch. Vi ska ha picknick med baguetter och mozzarella. Jag lääääängtar. Att andas vindpinad luft. Se svettiga grabbar och äta med min underbare vänn.
Livet leker nog ändå.


Min pappa är världens bästa bamsefar.
Hej allihopa. Livet är lite bättre nu.
Fick besök igår av den underbare Johanna och blev därmed lite gladare. Vi käkade lite glass och tittade på Scrubs, och jag måste säga att docor Cox är heeeeeeeet. Som en blond doktor House. Like it alot. Anyway.
Jag har bara försökt komma ikapp verkligheten idag, första dagen utan feber, så jag har skickat ett panikmail till Malin, börjat på Darling saken och skrivit en lista på allt som ska göras. Förhoppningsvis blir jag klar med Darling idag. Det måste jag bli. Men saken är den att jag orkar koncentrera mig i fem minuter innan mitt huvud tar livet av mig och synen blir suddig. Så.. Många pauser och hackit arbete är det som gäller.
Jag saknar ming kompisar.. Helt ärligt vännerna mina, nu får ni ta och höra av er! Bara David och Johanna har vart duktiga hittills...

Ledsen vänner men nu orkar jag inte skriva mer. Dessutom börjar TopChef nu, intrigerna tätnar... :P
PUSS.


Saknar er.
Död.Sjukdom.Död.
Jag är sjuk. Inte i huvudet. I kroppen. En massiv bakterieinflammation. Var på TelgeAkuten och tog stick i fingret och skojjade om armsvett med den übersnygga doktorn. Själv såg jag ut som et flottigt mumintroll med ett moln av svett och sjukdom runt mig. Men jag lyckades flörta lite ändå. Han ska ringa på onsdag sa han. För att kolla upp på mig. Rutin. Men ändå.
Tog sen blodprov på Södertäljesjukhus. Vilket som vanligt satte igång skakningar och gråtattack hos mig. Men hon var jätteduktig sköterskan. Gick så smidigt så. Så snart vet vi om det är bihåleinflammation eller körtlefeber. Pest eller Kolera. Missar så sjukt mycket i skolan den här veckan. Ger mig rejäl ångest. Men jag ska ringa Malin imorgon.

Sjukdom. Ångest. Stress. Gråtattacker. Det har vart en härlig helg.