Hejsan allihop! Julen har vart underbar och jag fick en massa fina julklappar!
Jag tänker inte rabbla upp alla som jag gjorde förra året men här kommer top5:
1. En ny väska, en sådan mini-sportbag som jag ville ha :D
2. Parfym, Hypnoze by lancólme.
3. Dvd's fyra stycken för att vara exakt, tjejboxen och KungFu Panda.
4. Plattång, Vidal Sassoon's egen designade.
5. 400kr i presentkort!

Helt underbart. Julafton blev väll inte direkt vad jag tänkt mig, för det första fick jag inte titta på Kalle Ankas Jul, vilket för mig är heligt... Sen blev alla vuxna väldigt snabbt fulla och jag var inte det, och ville inte bli heller... Men men, jag fick som sagt en massa fina julklappar så jag klagar inte! Mamma hade även gjort sin utomordentligt goda pepparkaksglass som alla åt minst tre portioner av. Hon har lovat att ge mig receptet när jag blir större ;) Jag har även hunnit med att peka ut mitt blivande porslin och fin glas. Det blev märket Dizzy Diamonds från Kosta Boda till glas :) Dem är jääääättefina. Men det tråkiga är att jag från och med nu kommer få massa flyttahemifrån prylar till födelsedagspresent och julklapp. Men, det blir nog bra med det, det är inte så dumt att få. För man vill ju inte köpa det själv :P
Idag har jag gått på en riktig långpromenad med Johanna och hennes hundar! Alltid lika roligt och vi snackar non-stop hela timman som vi är ute pch går. Underbart. Hon och jag är så himla lika, så man kan verkligen snacka om allt. Älskar henne för det, att hon är så öppen och inte dömmer. :)
Fick även ett erbjudande om att komma på fest till hennes kompis-pojkvänns-syrra. Hehe, knepigt va? Så jag och Amanda ska skynda dit efter Jojos middag. Jag kännde mig som ett riktigt jävla jackass när jag sa att jag måste nog dra lite tidigare än planerat, men jag tror hon förstår... :)

Annars har livet lekt på, jag har pluggat, städat och bråkat med syrran. Tittat på alla mina dvd's och sett på en hoppkurs i stallet (syrran var med på den). Jag har gått lång promenad och i malmö festade jag för första gången med min kusin Jossan... Det var en konstig upplevelse. Jag vet inte men jag blir så.. Stel och mesig runt henne, antagligen för att jag har sett upp till henne i hela mitt liv. Men det släppte tack och lov med allas vår vän alkohol ;) Så vi hade det jättekul hon, jag och hennes pojkvän Stefan. Han är en riktigt hyvens kille och dem lovade att hjälpa mig att överleva om jag bestämmer mig för att flytta ner dit och plugga/bo. Thanx you guys, men ingenting är bestämt.

Jag har även fått ett erbjudande om att gå ut ikväll från Elin Heyman, min favvo Heyman. Men jag kunde inte idag, så jag föreslog fredagen den 2:a... STUPID ME. Hon har ju ett årsdag då med pojkvännen Andreas... *Duuuh* Så grattis en än gång i förskott Heyman. Im sorry.

Ha det bra allihopa!
Jag är en planerare, okey?
Därför hatar jag när planerade planer ändras eller kastas bort. Jag tänker sällan 'outside the box'. Det är helt enkelt inte min grej. Låter det tråkigt? Kanske, men samtidigt är det tryggt. Därför känner jag mig jäkligt trygg med min helg som den ser ut nu. På fredag så har vi julavslutning i skolan klockan 8 i kyrkan, det kommer bli asmysigt och det blir spännande att se vem som får stipendiet i vår klass. Jag har en som jag tror på ;) Sedan åker jag Amanda och Frida upp till Sthlm och shoppar julklappar och kanske köper jag en julklapp till mig själv! Sedan åker jag hem och byter om och åker upp till sthlm igen för att käka med klassen, som en avslutningsmiddag! Det ser jag verkligen framemot, vi gör så sällan saker tillsammans så det ska verkligen bli mysigt. Efter det vet jag att iaf jag, Heyman, Jojo, Amanda, David, Felicia och Carro drar vidare till Knast! Knast har blivit vårt stammis ställe nu, jag älskar verkligen atmosfären och folket där! Så randome människor som lockas dit... Bra musik också!
Så nu har jag reklamat färdigt.
 Lördag ska jag vara hos Johanna, basta och shoppa julklänning till henne :) Awsome.
Söndag ska jag vila upp mig och packa för sen sticker jag till Malmö! 'Adiós!'
Dagen skulle spenderas framför datorn, skriva klart religionen. Men jag har inte gjort det. Jag har vart en idiot och bara sovit bort i princip hela dagen. Sen städat lite. Sneglat lite på det svarta hål som kallas dator. Tittat på tv. Bakat. Diskat. Och nu sitter jag här och har gått in på varenda blogg jag känner till och varenda sida jag är medlem på. Men inte pluggat. Lämnar jag in arbetet idag så kan jag få chans att ändra det inför slutbetyget. Annars står det betyg man får för arbetet fast. Snacka om press. Jag har inte ens skrivit en rubrik for gods sake.
Men what ever. Jag orkar inte. Jag får väll få VG då. FINE! Jag kan ta det. 250kr åt helvete men visst, visst. FAN.

Jag är trött på mitt hår. Och min hy, men framför allt på mitt hår. Det är glanslöst och spretigt, det har en obestämbar färg och ligger aldrig som det ska. Jag vill att det ska växa som det aldrig växt förut så att det iaf kan bli långt och slipper vara i den här äckliga medel-längden.
En tjej är aldrig nöjd.

Peace out.
Nu känns julen så påtagligt nära. Jag ligger här i sängen och tänker över allt som ska göras i skolan inför jullovet, våra lärare slänger ur sig ena arbetet efter de andra, men det gör inget. Siktet är inställt på jullovet och ingenting kan förstöra den känslan som infinner sig när man tänker på det. Det är som ett skimmer över hela den dagen, den dagen. 24:e december. Alla säger att jag är som ett barn, barnslig och lite omogen på grund av min förtjusning i julen. Men att älska något är väll inte omoget? Att vara passionerad eller lycklig ser jag som ett välkommet avbrott i vår nu trista vardag. Dagarna som ser lika ut, ena efter andra, och hjulet snurrar vidare utan färglada kulor som spelar en rasslande melodi. Inga färger som målas med hjälp av vinden. Ingen magi. Men julen... Den är magisk. Och kommer föralltid förbli så i mig.
Denna tid får mig att tänka på allt som jag borde vara tacksam för och får mig att inse att jag är den lyckligaste jäveln på jorden. Jag har underbara vänner. Underbara. Ödmjuka. Roliga. Stöttande. Kärleksfulla. Tokiga. Spralliga. Posetiva. Kritiska. Ärliga. Glada. Bäst. Behäver jag tillägga att jag älskar er alla? Ni nära och bara bekanta? Vi har alla ett finger med i varandras liv och ni gör mitt lyckligt.

Jag har en underbar familj. Den kanske inte är den mest normala eller öppet älskande. Men den är min. De stöttar och är kritiska vilket för mig är lika viktigt. De diskuterar med mig fast jag vet att de blir tokiga på mig närjag diskuterar saker till död-dagar bara för att jag måste ha rätt. De är stolta över mig och jag över dem. Jag älskar dem.

Jag får gå i skola och lära mig saker, daligen få nya utmaningar och chanser. Alltid finns någon där för en. Ett skyddsnät. Ger mig möjligheten att bestämma min egen framtid och får mig skapa möjligheter. Utvecklar männsikor som personer och får dem känna eget ansvar. Den viktigaste läxan av alla.

Mest av allt är jag tacksam för alla som känner sig träffade av allt detta, som blir lite varma och fluffiga på insidan. Till er som tycker att det är lite väl sockersött och miss.Univers.. Det är er jag troligtvis har samma åsikter som. :)

Peace out.

Idag var det äntligen dags för luciatåget! Vi hade övat tre gånger innan denna dag och stämningen var minst sagt lite nervös när jag och Amanda bytte om klockan kvart över sju. Vi hade vart i skolan redan 10 i... Tillslut droppade det in fler tärnor och vi började sjunga upp med musikläraren Marcus (som har hamnat i topplistan på lärare). Plötsligt öppnas dörrarna och vi ska gå in i aulan. "...Natten går tunga fjääääät, runt gård och stuuuuva..." Jag hade sånna nervösa skakningar i hela kroppen under första framträdandet att det är ett under att jag ens klarade av att gå och sjunga!
Min dikt flöt på bra och innan jag visste ordet av hade vi gjort våra två framträdanden och det var fika dags!
Efter fikat hade vi lite religion där vi började med arbetet på kvinnosyn. Jag tänker vinkla det åt häxor och wicca. Kan bli lite intressant, framför allt när man läser om Lilith som nämns som Adams första fru i paradiset. Det visste ni inte va? Hon lämnade paradiset för att hon ville inte vara Adams tjänare, hon ansåg att dem skulle vara lika värda eftersom de båda kom ur jorden på lika sätt! *You go girl*
Efter religionen så hade vi en lång håltimme och lunch. Jag tror helt ärligt att det har vart en av de roligaste dagarna på gymnasiet idag! Jag har inte garvat så mycket som jag gjorde idag med Carro, Felicia, Heyman, Amanda och Jojo! Kärlek till alla dem lyckopillren. Tänk vad för lite sömn kan göra med en hög tjejer ;)
Som sista grej hade vi naturkunskapsprov om celler och DNA. Gick helt okey, definetivt godkänt men mer vet jag inte. Hoppas det. På vägen hem sen fick vi (jag och Amanda) sällskap av en väldigt uppåt och sprallig David! Men innan han var sprallig var han riktigt nere för han hade tappat bort sina nycklar och sin mp3 den klanten! Men han hittade dem snabbt i biblan. Så vi busade och bråkade med varanda hela vägen mot tälje och tillslut var jag hemma. Så nu sitter jag här. Med helg. ÄNTLIGEN. Jag har längtat järnet. Men jag kommer bara få göra tråkiga saker.. Plugga alltså, jag har 6 uppsattser som ska in! HELT GALET! Fattar dem inte att det är jullov vääääldigt snart? Jisses. Men på söndagska vi ha adventsfika här hemme med släkt och vänner. Jag har bjudit in min älskade Jojo! Ska bli supermys.
På lovet ska jag äntligen läsa min bok och ta det lugnt, sy lite också hade jag tänkt. Och så har jag och Amanda lovat att gå ut med David och supa lite.. :)

Peace out.

Hejsan alla.
Helgen var ett äventyr. På fredagen tog jag en lugn hemma kväll med famlijen (chocking I know!) och på lördagen var jag på Kistacentrum hela dagen som traditionen kräver! Jag, mamma och pappa var där från klockan 11 till klockan 16.30 och bara shoppade julklappar. Så nu har jag bara Amanda och Farmor kvar :) Till mamma skaffade jag en mascara och rengöringspaddar. Till pappa köpte jag nya läderhandskar. Till mormor, duntofflor, till morfar, kalsonger. Jag ska köpa en bussremsa till farmor och nåt... spännande till Amanda ;) Men snacka om att det är jobbigt att leta efter julklappar och INTE köpa något åt sig själv! Jag hittade en massa fina saker som jag pekade ut till mamma och pappa men jag vet inte om de uppfattade mina hintar (hoppa, skrika, peka hysteriskt).

Idag var det en jääääätteonödig dag, jag ville sova och bara vara hemma och plugga lite smått men masade mig ändå till skolan. Där jag träffade en polare på tåget, han var väldigt rödögd, undra om han var trött eller om han rökte på kvällen innan? Anyway. Innan hade jag också träffat Johanna på bussen, vi snackade hela vägen och ska kanske gå på nästa basketmatch tillsammans :D:D Anyway, när jag kom till skolan hade jag filosofi där jag började på uppstattsen (skrev rubriken) innan det var dags för lunch. Efter den goda pannkaks lunchen var det filosofi, lite samtal om betyg bara. Sen håltimme och sluuuuut! Jag, Amanda och David stack då till favvo-nova och fikade lite. David hade med sig kameran så vi lyckades få till några snygga bilder! *Grrr baby, give me sexy, your a sexy animal! A sexy-beast!* Haha xD Vi morrade, gjorde klor och högg varandra med stickpinnar. Awsome!

Syns imorgon allihopa.
Peace. 

Imorgon sticker jag och M+P till Kista för att shoppa en massa julklappar :D Det är vår vanliga jultradition och denna gång kommer inte syrran med, vilket suger för då får jag gå runt själv hela dagen... Aja, vi kommer äta gott i foodcourten och jag kommer hitta en massa roliga julklappar! Ska även komma ihåg att skriva upp saker jag sett i butiken som jag själv vill ha och ge till päronen ;) Heyman sa att en sådan väska som jag vill ha finns på Wedins för 400kr så dit ska jag lura dem!

Idag har jag lekt med Amanda och en väldigt hyper David. Vi två lyckades gå runt och skada varandra under hela dagen, men efter min "man-handling" lugnade han ner sig lite. Vi har även, nu jag och Amanda alltså, lyckats värva Sandra till lussetåget :D
Men inte nog med det, vi har klarat av ett psykologiprov och en stor engelska C redovisning idag också. Är lite stolt över mig själv faktiskt.

Jag har haft de mest läskigaste och konstigaste drömmarn apå sista tiden vilket har gjort att jag blivit lite... Paranoid. Jag får för mig att det är någon i huset som vill mig illa när jag är ensam. Börjar tända alla lampor och stänga dörrar i huset. Men jag ska nog komma över det hoppas jag, för annars blir det jobbigt. Vill inte vara rädd i mitt eget hus lixom :/

Sitter och tittar på lite klipp från film musikalen Hair. Älskar den filmen, men jag gråter i veckor efteråt för att slutet är så otroligt hemskt... Hippies hade rätt i det mesta måste jag säga, tänk att leva på den tiden? Bara leva runt som man ville, tro på frihet och fred. Likhet för alla och det världsliga är ingenting, du är vad du är inte vad du äger. Ambitioner är att vara så äkta som möjligt och att följa med vågen av kärlek, inte att bli bäst eller mest. Jag ska försöka annamma det i mitt vardagsliv, förstå att det finns viktigare saker. Livet är fullt av äventyr och frihet, det gäller bara att se det. Ta till sig av det posetiva istället för att sprida det negativa. Det är nog bra att börja nu i jul, tiden av givande.

Ha det bra alla därute.
Fridens.

(http://www.youtube.com/watch?v=qVNy1Miw18Y)