Det är 20 grader kallt ute och snön ligger vit på taken, endast Lisa är vaken..

Klockan är en minut i ett på natten och jag är uppe och vaken. Sitter och stressar över skolan som vanligt! Kommer behöva jobba mycket med den under mitt lov (som är 10 hela låååånga lediga dagar). Har endast kunna jobba tre dagar under hela december, på grund av att hela företaget flyttat till nya lokaler och att skolan har vart sinnessjukt jobbig.

Appropå de nya lokalerna, Telge finns nu strax nedanför Astras byggnader och har helt nyrenoverade våningsplan. Vi snackar öppen planlösning, snygga och polerade träytor överallt! Och inte en utan TRE kaffemaskiner som brygger allt ifrån machiato (stavning?) till varm choklad. Vi har fått egna headsets allihopa och säkerhetskort som gör att vi får komma och gå som vi vill in till byggnaden. Lite som ett VIP-kort. Häftigt va?
Jag har jobbat på Telge i över ett år nu, 13 månader för att vara exakt. Tiden har bara flygit iväg. Vad tusan har jag gjort under dessa månader? Två av mina vänner har vart i Australien, en är fortfarande kvar och en kom hem efter en månad. En annan vän har dumpat sin långvariga pojkvän och hittat riktig kärlek. En tredje har flyttat ihop med killen och skaffat heltidsjobb och jag är inte förvånad om man hör små tassande av små fötter i deras lägenhet snart. Jisses... När växte alla upp och gjorde vad de alltid drömt om?

Jag väntar fortfarande på den där underbara kärleken som kommer få mig att bli av med all bullshit och cynisism, jag väntar på lägenheten och jobbet som kommer få mig att känna som om allt slit var värt det. Jagväntar på äventyret, det där året då jag drev omkring och jobbade på barer och hade vilda fester och vilt sex med okända och kända människor. Jag kommer vara 21 nästan 22 år när jag slutar plugga (om jag inte väljer att plugga lite till när jag ändå är i farten). Jag har hela mitt studieliv inplanerat sedan jag var 10. Jag hade kartan och att-göra-listan redo redan då. Vad jag hade glömt var bara att planera in mitt liv. Det roliga.

Mitt roliga händer under tre sommarmånader då jag försöker klämma in så mycke roligt och galet jag bara kan. Vilket gör att min otränade hjärna och kropp mår fysiskt och psykiskt dåligt av att vara så glad och uppspelt. Regler och förmaningar krockar med ångesten över att ha kul. Släpp loss för fan, du är ledig, sluta vara så orolig och nervös över allt. Mannen i hörnet är inte en våldtäktsman, väskan stjäls inte för att du inte håller i den i två sekunder. Man kan ta taxi utomlands (och i stockholm!)....

Jisses, det kanske är dags för mig att växa upp och börja ha kul. Vilket för många låter lite motsägelsefullt men för mig handlar det om att prioritera mig och mina drömmar, inte mina krav och min potetiella framtid. Tittar man för mycket framåt missar man nuet. Skit, nu blev jag duktig igen.. Det kommer kräva en massa träning det märker jag direkt...

Nåväl, nu är det juletider och jag har handlat alla julklappar totalt smärtfritt, God Bless CDON. 90% av julklapparna kommer därifrån. Jag ÄLSKAR onlineshopping. Det går fort, man får det levererat till dörren och du slipper fixa till dig och trängas med folk. Kärlek på datorn.
Det blir första julen utan farmor, hade ett tidigt sammanbrott över det redan vid första advent. Vi hade vårt första adventsfika (som vid varje första advent) och jag kom på att farmor inte skulle vara med. Men hon var det på ett konstigt sätt, för jag kunde känna lukten av henne i vardagsrummet när vi dukade. När vi fikade senare kunde jag svära på att jag hörde Teddy, hennes pudel som dog lite tidigare än henne, tassa omkring bordet. Sjukt va? Nåväl.. Ska gå upp till kyrkogården någon av mina lediga dagar och tända ett ljus åt henne tänkte jag. Då blir hon nog glad.

Sista skoldagen är den 23:e december, på torsdag alltså. Så jag är upptagen in till sista dagen. Helt sjukt... Men men, sedan i vår är det slappar terminen med Etnologi B. Önskedrömmar? Kanske...

Kommer nog inte blogga något mer innan julafton,
Så från mig alla (Jag och mina personligheter)
Till Er alla (Mina underbara vänner)
En riktigt God Jul.