Min första uppgift den första skoldagen på den nya terminen var denna:
Gå ut till berget som finns mitt på campusområdet, varje grupp har blivit tilldelade ett sinne (lukt, smak, känsel, syn eller hörsel). Skriv sedan med berättandeform hur berget upplevs utifrån ert sinne.
Min grupp fick smak. Vi skulle alltså gå ut och smaka på berget... Hehe.. Så vi fem stolta och seriösa journalistikstudenter struttade upp på berget och smakade på kottar, barr, bark och en av oss var modig och faktiskt slickade på bergssidan. Sedan slog vi våra kloka huvuden ihop och kom fram till detta:

Recension av Restaurang Bergets lunchmeny.
  Dagens rätt bestod av strävt och torrt berg serverad kall tillsammans med soltorkat barr, smaksatt med syrlig ormbunksrot som förhöjde kottarnas smaklöshet. Vi gav inte mycket för servicen då vi fick samla in maten på våra förfäders vis.

Bara ännu en dag på Södertörns högskola! XD

Jag bara funderar över dem som hade sin allra första dag idag, det första dem får se när de kliver upp från tågen är en grupp på 30 personer som står med näsan ner i mossa, ögonen på barkmönstret, öronen spetsade mot campusområdet och några få som plockar upp diverse skogssaker och smakar på dem, vissa liggandes med tungan mot berget. Vad tänker man då? Hur tror man att dagen kommer bli efter en sådan upplevelse?
Hoppas vi förgyllde någons dag i alla fall, vi hade superkul kan jag lova.

Nu blir det jobb och lite plugg.. PUSS och HEJ.
Jag har sådan fruktansvärd jobbångest just nu. Har precis ringt in och sjukanmält mig idag på grund av att jag nu (klockan 12.18) redan haft tre stycken gråtattacker. JAG. Gråtattacker.
Det är fler gånger som jag gråtit idag än vad jag gjorde hela våren. Jag söker och söker efter nytt jobb men får inget. Nu har mamma gått sin vanliga bulldozer attack mot mig, manglar mig med predikningar om att jag ska springa runt i hela Södertälje och lämna mitt nummer och CV hos olika arbetsplatser. För det var så man gjorde på hennes tid, och såklart, jag fattar också att det är bra att göra sig känd och att det är bra att de får ett ansikte till namnet... Men HALLÅ??!!!

Nää, rent allmänt mår jag bara skit idag. Jag saknar Johanna något fruktansvärt, Therese är bortrest, Heyman är bortrest och Jojo har jag inte fått tag på. Jag känner mig bara så fruktansvärt fast i nåot oföränderligt. Mitt liv står så fruktansvärt still. Jag jobbar, pluggar på samma skit. Ingen (trots att det är 2010 känns detta jobbigt) kille att ringa och krama på.

Okej, skaka av den ångesten lite för att berätta lite om gårdagen. Jag och syrran åkte upp till Nordiska museét och tittade på deras utställningar. Framför allt åkte vi upp för att se mode genom tiderna, 30 år av mode. Awesome, se den!

Sedan tog vi Buss och T-bana till Skärholmen där vi shoppade loss!! Eller... Ja... Sofia i alla fall :P Hon behöver för tusan en helt ny garderob. Vi rensade ut hennes förra veckan och jag skojar inte när jag säger att det ekar där inne! Så med min hjälp fick hon lite nya basplagg in i garderoben. Riktigt snygga också! :)
Själv köpte jag en skinnjacka (äkta polystern ;) ) och ett par leggins med skinndetaljer från Monki.. Nu leter jag efter en röd basker och en röd halsduk, och såklart nya vinterskor! :D

Såååå... Då var vi klara idag. Ha det kul tills nästa gång vänner.
Kram, Lisa.