Hej hej!
Nu är helgen över och jag har haft det superkul!
I fredags var jag, Heyman, Felli, Alex, Sara och Nille på PopAganda i Eriksdalsparken på Söder. Heyman och jag kom dit efter skolan, lite senare än de andra, och lyssnade på mina favvisar Johnossi i kön mot armbanden. Liten besvikelse var att de var som vanliga åkband på grönan, av papper.. Aja. Vi vandrade snabbt vidare mot öltältet där de andra väntade. De hade vart duktiga och skaffat ett bord! Efter lite mat och öl så drog de bra banden igång! Lykke Li ver den första som vi sprang ner för att se. Vi kom nära scenen och bköds på en riktig show! Jisses vad hon var bra live, det trodde jag inte. Jag hade fått för mig att hon var en sådan som stod still på stället och vinkade lite nonchalant innan hon gick av scenen. Men NEJ! Hon bankade på trummor, dansade som om hon rökt på och skrek uppmanande mot publiken. Jag gillar henne mer och mer.
Sedan blev det lite paus då vi gick mot lilla scenen och dansade loss till house-dj:en. Men tillslut så gick de upp på scenen, MGMT!! Som vanligt hade jag förutfattade, negativa, meningar om dem. Och vart motbevisad! Jag gillade varenda låt de drog igång! Så nu har jag en till favorit i spellistan! Tyvärr så börjad det regna där på slutet så vi blev alla genomsura innan vi kunde hoppa på tåget (efter en jäkla massa strul...).

Lördagen spenderades hemma framför tv:n och hemma hos mormor och morfar. Det var tänkt att jag skulle hänga med Heyman till Josefs födelsedags grillning... Men när vi hörde oss för så märkte vi att inga av dem vi kände skulle dit. Så vi sket i det. Alltså, deg framför tv:n och mat hos mormor och morfar, jag kom hem där ifrån fem läppstift rikare! :D

Söndag, idag, har jag haft en jätte städning av hyllor och papper och kläder som legat på golvet! Jag har kastat en massa papper och lagt in de andra på sin rätta plats i pärmen v.i.p (Very Importent Paper).. Sedan har det vart finnkampen på tv och grillning med pappa! Ska antagligen göra lite skola innan sovtime också.


Ha det bra mina vänner!

Heloooo!
Nu ska här jävlar börja tränas igen! Är sjukt trött på mina flebblår som viftar i vindraget av mina steg, jag är trött på gäddhänget som skapar vindrag när jag räcker upp handen, vill kapa av mina vader och spika upp de på väggen! TRÖTT PÅ DE EXTRA JÄVLA KILORNA!
Missförstå mig rätt nu, jag anser mig inte vara överviktig eller tjock på något sett, jag är underbar som jag är. Men det är de där extra små kakor-bullar-pajer-godis-chips-glass-kilona som bara ska bort nu. Så att jag kan titta mig i spegeln och känna, fasiken, jag är en sexig brud. Nu känner jag, fasiken, om fyra kilo är jag en sexig brud. Och eftersom jag aldrig har vart så upptagen sedan gymnasietiden som nu så tänker jag banne mig börja NU.

Appropå upptagen, idag hade jag tre föreläsningar och mitt huvud är fyllt med gröt. Slut på batterierna. Så jag ställde in övningskörningen med pappa och slog mig ned framför tv:n. Min vana trogen somnade jag som ett litet barn efter en kvart. Perfekt. På Södis idag ritade jga också på skolgården med färglad krita och fick present av Kåren som tack. De hade en kampanj eller vad man ska säga :) Blev även frågad av Amnesty om jag ville bidra. Nej tack sa jag och lovade att börja bidra när jag får ett jobb. Like thats going to happend... (Att jag får ett jobb alltså :P)...

Imorgon är jag ledig, så till vida att jag ska till doktorn på morgonen (10.00) och "operera" bort ett födelsemärke och sedan Friska bort fett på friskis och övningsköra med pappa... OH, och förbereda en intervju. Så helt ledig alltså.
Torsdag är jag också ledig, så jag leker lite med Johanna, drar på friskis och övningskör :)

Ha det bra mina vänner! :D

  Är det inte konstigt vilka uttryck som fastnar i din vardag?
Ta till exempel hälsningsfrasen; "Halloj".
Den används av alla i min släkt, men, jag har inte hört någon annan använda den som standardhälsningsfras! Vart kommer den ifrån? Eller som min kära vän Amanda, hon myntade ett uttryck som spred sig i vår vänskapskrets; "Nej, dra ballen i gruset"! Vad är det som gör att en fras eller ett ord fastnar i vår vokabulär? Vad är det som gör att jag älskar ordet marmelad, eller ordet hallon? Vad är det som gör att ordet sax och sticks känns som glaskärvor som penetrerar hjärnan på mig? Varför säger jag alltid orden "nåja" med finsk brytning istället för "åjo" som de flesta svenskar? Jag har ju inte ens för bövulen någon kontakt med min finska sida! Finsk och finsk förresten, finlandsvenskar är 80% av dem.
Olika saker fastnar för olika människor. Musiksmak och litteraturlistor är som baken, delad.
Pappa kommer för mig alltid vara Bamsefar, och jag hör alltid en svag ton av låten "Jag har stoppat bomull ut i örat" när han ler. Mamma är förevigt förknippad med en svag doft av nybakade bullar, och hör jag ordet effektivitet är det henne jag ser.

Nu undrar ni säkert vad allt detta trams kom från? Jag hade min första dag på Sädertörn idag! Så jag försöker få igång mina små geniknölar och min skrivinspiration! Det finns många olika saker att engagera sig i på högskolan. Teatergruppen, kören, kåren, filmklubben och feministerna har alla försökt få mig på deras sida. Men jag har bestämt mig för att "bara" plugga den här terminen. Sen kan jag börja engagera mig. När jag vet att skolan är värd det och att jag vill lägga ner extra energi på mina kamrater.

Vad har jag annars hittat på då? Jo, helgen innan idag har spenderats på Pretzeltown med Thess och Sebbe. Som gav mig en riktig nyhetsbitchslap i ansiktet... DE ÄR IHOP! :D:D Så sjukt lycklig för deras skull!! De passar wunderbart ihop!
Dagen efter Pretzel var jag på fest i Vagnhärad hos Gina. Hade med mig David och vi tävlade i vem som kunde sätta i sig flest jelloshots! Vi lekte kuddkrig i tältet och sov sedan med Gina och hennes granne i tältet som läckte in regnvattnet. Söndagen spenderades hemma med middag bestående av grillat kött och klyftpotatis. Pappa åt med oss.

Nej nu får det vara nog med filosoferandet.
Tillbaka till verkligheten, jag har en hel bok att läsa till imorgon! Syns då mina vänner.
Tjing tjong i ingen medaljong.
Det går ju urkasst för oss i friidrotten på tv. Man tycker ju att folket kunde toppa formen till VM men nej... De är kassa allihopa. Men jag ska ju inte klaga, jag har fortfarande inte på hela veckan tränat!! Vilket ligger och skaver som isoleringspulver i bakhuvudet på mig. Jag måste även hämta ut boken på biblan! GLÖM EJ.

Igår var jag på fest i vagnhärad hos en viss Gina. Vi var kanske 10 tjejer och två killar. Hennes granne Robin och min kompis David. Jag kände fem stycken på festen, David + Gina + Johanna + Hannis + Hevvin. OH, just det Hevvins boyfriend Jonas känner jag ju till också. Iaf, det hela var lite segt med mycket Wii-spelande och mys i "Haremtältet". Ett partytält fyllt med madrasser, kuddar och täcken för de övernattande gästerna! Supermysigt. Tills det började regna mitt i natten... :P Hehe.
Nu idag blev jag hämtad av mamma hos Gina och sedan åkte vi hem och slappade. Jag återupplivade mina The Sims skillz och käkade kolgrillen. Scampi med pommes, mums..

Imorgon ska jag bara ta det lugnt, övningsköra och kanske Friska. Baka också.. Kanske... Borde igentligen inte gör adet så... Ja ganska troligt att det blir bakning. OH, ska upp till Sthlm också och hämta en bok som jag köpt på blocket av en tjej som heter Helena.  Icke att förglömma.

Annars går jag bara runt och stressar över skolstarten som vanligt. =D

Ha det bra mina sockerpullor.
Jahaja.. Nu har man precis vaknat med en ångest-stress-klump i magen. Grattis Lisa.
Jag är stressad över att jag inte kommer få ihop alla böcker jag behöver inför skolstarten!! Jag har letat runt som en galning på blocket och fått ihop 2 av 8... GAAAAH!
Nu får jag leta igenom biblioteket här i stan och sedan beställa resten. Det är så sjukt dyrt bara.. Min ekonomi är inte på plus just nu..

Aja, dagen kommer inledas med lite städning på hög nivå. Hela huset ska dammas och dammsugas. Det är lite min uppgift nu när jag är hemma på dagarna. Det och laga mat. Och ta hand om mitt nervvrak till syster. Hon är så nervös varenda dag inför att gå till Rönnige gymnasium. Mitt mantra jag trycker i henne är att hon ska ge det en vecka och då kommer alla vara mindre nervösa och kommer kunna slappna av och vilja lära känna fler. Det kommer ordna sig tillslut.
Flera lärare har hälsat till mig genom henne också, Malin och Anette! Jag började gråta lite varje gång Sofia hälsade..

Nej, nu är det dags för frukost mina vänner! Ha en underbar dag!
Hej allihopa!

Gårdagen var en nervös tillställning, jag skulle till Södertörns högskola och registrera mig på min kurs. När jag kommer dit så går jag in i byggnaden Moas Båge, där jag trodde vi skulle vara, men icke sa nicke... Så jag frågar i receptionen, vart fasiken jag ska någonstans?? Aulan sa hon och log mot det stackars förvirrade flickebarnet. Så jag kutar dit. På vägen in mot aulan, eller ja allrummet i anslutning till aulan, så öppnar jag glasdörrarna. Alla stirrar. Råstirrar på mig. Jag känner då bakom mig hur en enorm skugga böjer sig över mig. Det visade sig vara en kvinna på lite över 180cm som står bakom mig. Jag andas ut... Thank god att det inte var jag som alla stirrade på, typ att jag hade en snorkråka med sizen av jupiter i pannan eller nåt. Det var bara kontrasten mellan oss som var lite rolig.
Jaja, där står vi alla i alla fall och väntar. Jag står och försöker se avslappnad och cool ut undertiden jag sveper med ögonen över de väntande ungdomarna. Eller ungdomar och ungdomar.. Jag var typ yngst och minst av alla där! Jag kommer bli lillskiten på programmet!! För jag räckte fint upp handen och sa ett stadigt "japp" när de ropade upp mitt namn. Det betyder att jag nu är journaliststudent! GAAAAAHHH!!! Vad exalterande!!!! Träffade en jättetrevlig kille där också, Erik hette han. Hade studerat någon Krim kurs på någon högskola i Skåne innan det här. Så vi snackade lite kriminologi!



Idag har jag sökt studiemedel, CSN och böcker, och sökt jobb på Elbe här vid mig. Hoppas att jag får något jobb till hösten.. Ska även ta en runda på stan imorgon och dela ut cv:n till höger och vänster! Jag är ju typ pank just nu eftersom jag köpt ett SLkort för 1200 och ett Friskiskort för 1000... Jisses...

Helgen mina vänner är som vanligt FULL. Jag ska bara imorgon vara på Pretzeltown med Thess och Sebbe.
Fredag ska vara Pretzeltown och fest i vagnhärad.
Lördag grillfest i Tantoparken på Söder med David (ev Pretzel ist beroende på väder och vänner...)
Söndag... Shit... Jag vet att det var något... Scheisse... Aja, något var det! xD



See ya bitches!
Helooo.
I helgen har jag vart med min underbare vän Amanda i den mest faboulus apartment EVER på Söder. Jag är så kär i den lägenheten... Ska gifta mig med den.
Jag kom på fredagen med Heyman i släptåg och vi gick runt över hela Söder och shoppade lite, fikade lite och pratade en massa strunt! Vi hade det great helt enkelt. Sen på kvällen inhandlade vi lite mat; ruccolasallad, grilladkyckling, pesto, pasta och cashewnötter. Allt mixades ihop till en skitgod sallad som vi förtärde till Amandas inhandlade rödvin. Mys mys mys. Vi vinkade sedan av Heyman vid stationen och kröp snabbt till kojs efter att ha tittat på animalcops på animalplanet. Dagen efter, lördag, var vi såååå segaaa... Skojja inte, vi var segare en tvårigt tuggumi fastkletat på skolbänken. Så vi gick upp vid ett, inhandlade lite frukost, åt den, gick och la oss och sov till klockan 3. Då gick vi upp och vandrade.
Vi fikade på ett litet vegetariskt café, jag tog en latte på sojamjölk och en laktosfri äppelpaj. Mums.
Sedan fortsatte vi vandra bort mot katarina hissen för att titta på utsikten och vandrade sedan vidare genom i princip hela Söder innan vi hittade ett helt wünderbar restaurang, ett crepéri. Ägaren och servitören var fransos, alla som jobbade där var det, och det kom in en fransman och åt och konverserade med dem, sedan även en amerikansk familj som åt där. Maten var så fruktansvärt underbar att jag satt och njöt vid varenda tugga!! Jag tog en galette med lax, bladspenat, rocefordost (stavning?) och tomat med cremefresh. ASGOTT!!!!!
Sedan vandrade vi hemåt för att slö lite... Vi ringde Elin och bestämde en tid då vi skulle ses, det var dags för utgång!! Så vi drog på oss lite snyggare kläder och kladdade på lite smink. När vi väl hämtade upp kvinnan vid Medis så var hon hungrig, så vi gick in på Donken. Därinne blev jag raggad på av en amerikanskfotbollsspelare som bodde på Bernts med familjen över natten. Han var i sthlm för att festa och sa att han skulle möta upp oss på Treat, dit vi skulle senare.. Jo tjena.. :P Hehe men vi hade det jättetrevligt inne på billiga Treat iaf. Men vi drog ändå vidare mot Harry B James, i en kvart var vi inne där kanske innan vi drog vidare igen, Amanda och jag mot Knast och Heyman mot stationen. Men Knast var HELT förändrat, till något jävla mainstream, rejvhak.. Vi var jättebesvikna så vi vandrade genom sthlm hem igen. Med ett stopp på Donken igen för att käka lite fyllemat.

Over all har det vart en väldigt trevlig helg! :D

Danke schön Amanda.
Merci, Merci madame!
Hej hej hej!
Som ni har längtat va? Mina inlägg är ju trots allt det enda som håller upp ert humör i den här svarta, svarta världen. Jag vet nog det minsann. Heh, eller inte.

Sista inlägget jag skrev så hade min lillasyster födelsedag och det var jäääättelänge sedan. Mycket har hänt sedan dess. Så, för att detta inte ska bli ett tre meter långt inlägg så skriver jag av min almenacka lite (JA jag använder almenacka även på semestern.. Helt fullt normalt...) med lite komentarer, käcka komentarer.

Lördag 1/8: Jag, min vän Johanna och några till, åkte upp till stockholm och Humlegården för att gå på PRIDE! De första vi såg när vi väl kom fram till den, något gömda Humlegården, var Jonas Gardell och Mark Levengood. AMAGAD!! De var så söta, och gav den rätta stämningen. Det kändes så bra att kunna marshera (nåja, dansa rumpan av sig) för något man tror på. Lika rättigheter för alla. Vad finns det för mer grundläggande än det? Nåja, massa rolikgt folk och kändisar. Vi gick bakom RFSL's ena flak och dansade. Det tpg oss två och en halv timme att gå hela sträckan. Totalt värt det.

Söndag 2/8: Skulle träffat Thess men var sjuk så det ställdes in. Hela dagen spenderades framför tv:n. Jag börjar komma in i en serie som heter Wildfire, går på femman vid 11. Sjukt dålig men helt beroendeframkallande.

Måndag 3/8: Övningskörning med daddy. Jag hade bara nästan ihjäl oss en gång. Det var en rondell som i mina övertrötta ögon såg ut som en korsning. Men jag har panterreflexer som ni vet, så jag väjde runt i sista sekund. Lyckades nästan lura pappa att det var min tanke hela tiden att köra så...

Tisdag 4/8: Lunch med mina underbara vänner Felicia och Heyman. Vi snackade om hur vi skulle överraska Jojo dagen efter, eftersom hon åkte till Norge på torsdagen... Så vi möttes upp på Greken i Rönninge centrum och snackade en massa skit. Vädret var underbart, fabouless och jag levde livet den dagen. Efter lunchen åkte jag och Felli in till tälje men skiljdes åt på stationen, hon skulle till optikern och jag skulle hem. Väl hemma så käkade jag middag och bytte om för att åka ned på stan igen. Nu skulle jag träffa underbara Amanda och Natta!! Som jag längtat efter de töserna!! Vi köpte en hamburgare åt Natta på Donken, vandrade runt på stan och fikade på Nancys tills gallerian stängde. Hade det wünderbart och längtar tills nästa gång vi ses..

Onsdag 5/8: Dagen för Jojos avskedsfest. Det var tänkt att jag, Felli, Heyman och Moa skulle kidnappa henne och dra med henne på laserdome för att sedan gå på hennes middag. Men eftersom jag bor i Södertälje så sket det sig för mig. Självfallet... Tåg försenat, brokrångel, inställda tåg, buss till östertälje som stoppas av broöppning. Lisa som blir så frustrerad att hon ger ifrån sig ångestvrål på bussen och spränger ut därifrån på bron och lämnar förvånade passagerare efter sig. Nåja... Det var bara att ringa och säga att jag verkligen inte hinner. Så ingen laserdome. Men middag hemma hos Jojo senare på kvällen. Jag satt och höll in tårarna hela kvällen. Fy fan... FY FAN VAD JAG SAKNAR DEN KVINNAN!!!!!!

Torsdag 6/8: Arbetsintervju på Tomtit. Gick bra och dåligt. Bra under intervjun och dåligt under experimentet vi tvingades göra... Aja, väntar på besked därifrån nu. :) Övningskörde sedan med pappa. Gick jättebra. Faktiskt! Jag lovar! Sedan direkt till Thess och fika nere vid klaffbron. Skitbra ställe och bästa kvinnan. Hade det jättetrevligt. Precis vad jag behövde.

Fredag 7/8: Träffade Johanna på dagen, snackade och promenerade i sommarvärmen. Alltid lika trevligt. Hon är så mysig, man kan snacka om allt. Aja, men glädjen att träffa henne överkuggades lite, förlåt Johanna, av att jag fick ett glädjebesked... JAG KOM IN PÅ SÖDERTÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRN!!!!!!
Kvällen spenderades med Rönningegänget. Vi gick på det nya värdshuset och drack drinkar, det var su sinnesjukt vackert där! Sjön låg helt spegelblank och kvällen var ljummen. Jättetrevlig personal och uteterass. Sedan gick vi vidare mot Felix, Jojos inofficiella pojkvän. Där satt trevliga människor på uteverandan och drack och sjöng. Stämningen var som runt en lägereld på ett camp. Asmysigt. Sedan blev det nattpromenad mot Fellis hus för sömn.

Lördag 8/8: Frukost hos Felli med Amanda. Mys mys mys mys!!

Söndag 9/8: Middag med mamma och pappa för att fira att jag kom in på Södertörn. Grillat kött med rödvinsås, bea och potatis! MUMS.

Måndag 10/8: Tvätta, gick till banken och fixade nytt kort, övningskörde.

Tisdag 11/8: Mitt kusinbarn Felix blev 2 år, och jag övningskörde... Igen...

Onsdag 12/8: Bakat muffins till mormor och morfar och ska fika med dem vid 6. Innan dess middag. Fixat BankID och försökt med csn.. Jävla skitarslen... AJa..

Imorgon är det utgång med Johanna som gäller´, fredag middag och sleepover hos Pappa, Lördag leka med Heyman.

Hur kommer det sig att jag är helt ledig men endå helt fullbokad???? xD